Suomen Ilmailuopisto
      in english »

Ammattilentäjän opinnot

Seuraavan haun hakuaika on lokakuussa 2018. Haku järjestetään tälläkin kertaa yhteistyössä Finnairin kanssa. Seuraa sivustoamme. Lisätietoa laitetaan elokuussa 2018.

 

Pääsykoemateriaalina on ilmailuaiheinen paketti, mahdollisesti myös jotain muuta.

ILMAILUAIHEISEEN PÄÄSYKOEMATERIAALIIN PÄÄSET TÄSTÄ

 

Kannattaa katsoa tuore video koulutuksestamme!

Koulutus ammattilentäjäksi kestää Suomen Ilmailuopistossa noin 2 vuotta.

Koulutuksen hinta oppilaalle on 15 000 euroa.


Porissa järjestettävät kurssit toteutetaan integroidulla eli yhdistetyllä koulutusmallilla.


Jaksot 1 ja 2

Jaksojen tavoite on antaa oppilaille yksityislentäjältä vaadittujen tietojen ja taitojen mukainen teoria- ja lentokoulutus.
 
Jaksojen teoriakoulutus kestää noin 5 viikkoa.
 
Jaksoihin sisältyy noin 50 tuntia lentokoulutusta Cessna C152-lentokoneella.
 
Jaksojen yhteiskesto on noin 4,5 kuukautta.
 
 
Jaksot 3 ja 4

Kolmannen jakson teoriaopetuksen keskeisenä tavoitteena on antaa tiedolliset valmiudet yölentoihin sekä monimoottori- ja mittarilentämiseen.
 
Neljännen jakson teoriaopetuksen tavoitteena on syventää aiemmissa jaksoissa opittuja asioita ja täydentää niitä yläilmakehässä liikenneluokan suihkukoneilla suoritettavien pitkänmatkan lentojen erityispiirteillä. Tärkeä tavoite on myös opiskelijoiden valmentaminen loppukokeisiin. Jakso sisältää myös ohjaamoyhteistyö -teoriaosuuden.
 
Jaksojen teoriakoulutuksen yhteiskesto on noin 7 kuukautta, joka jakautuu kahteen erilliseen osioon.
 
Jaksojen lentokoulutus annetaan Cessna C152-lentokoneella sekä Diamond DA42-simulaattorilla (FTD 2/FNPT II) ja kaksimoottorisella Diamond DA42 NG-lentokoneella.
 
Lisäksi jaksojen loppupuolella suoritetaan ohjaamoyhteistyökoulutus Embraer Phenom 100 simulaattorilla (FTD 2/FNPT II/MCC) ja Jet Orientation koulutus Embraer Phenom 100 suihkukoneella.

 

Virheliikekoulutus (Upset Prevention and Recovery Training)

Virheliikekoulutuksen tarkoitus on opettaa oppilaille lentokoneen hallinnan palauttamista virheliikkeestä. Koulutuksen tavoitteena on, että oppilas tunnistaa virheellisen lentotilan ja osaa oikaista lentokoneen mahdollisimman pienellä korkeuden menetyksellä ylittämättä koneen rajoituksia. Virheliikekoulutus on verrattavissa autokoulussa annettavaan liukkaan kelin koulutukseen.
 
 
 
 
Koulutuksen aikana kertyy yhteensä noin 750 teoriaoppituntia ja noin 200 lentotuntia, joista noin 150 tuntia lentokoneilla ja noin 50 tuntia simulaattoreilla.

 

 

Facebook


Suomen Ilmailuopisto Oy
Ilmailuopistontie 221
28540 PORI

Y-tunnus 1728925-0

Puh 02 6301 700
Fax 02 6301 719
info@finaa.fi