Suomen Ilmailuopisto
      in english »

Pekka Lehtinen

Kapteeni, ATR 72, Flybe Finland

Pekka Lehtinen

Valmistuttuani SIO7 –kurssilta elokuussa 2008 työskentelin, ennen lentoyhtiötöihin pääsyä, Ilmailuopistolla Porissa noin vuoden. Opistolla työskentely monenlaisissa toimistotehtävissä oli varsin mielekästä, koska se mahdollisti päivittäisen kosketuksen ilmailuun varsinaista liikennelentäjän työtä odotellessa.Siirtyminen lentoyhtiöön ja perämiehen tehtävään sujui mielestäni hyvin. Ilmailuopiston antama pohja oli todella laadukas ja monipuolinen ja se opetti vastuunkantoa alusta saakka. Myös opiston antamat lentotaidot olivat mielestäni työelämää ajatellen todella hyvät. Toisaalta työkseen lentäminen poikkeaa merkittävästi koululentämisestä, mistä johtuen uutta opittavaa oli varsinkin alussa huimasti.

Omat odotukseni työelämän suhteen ovat osoittautuneet hyvin realistisiksi, joten suuria yllätyksiä ei ole tullut vastaan. Työ on ollut hyvin pitkälle sitä mitä odotinkin. Merkittävin uusi asia on ollut ammatin psykologinen puoli, joka on läsnä työpäivän alusta loppuun saakka suljetussa tilassa. Ainakin omalla kohdalla opin vasta ensimmäisen työvuoden jälkeen tutkimaan itseäni ja omaa toimintaani aivan uudella tavalla, mikä on ollut todella opettavaista.

Työ liikennelentäjänä on antoisaa ja nautin jokaisesta päivästä työssäni. Osaltani lentäminen on ollut niin sanotusti lapsuuden haave ja olen tyytyväinen saadessani vihdoin toteuttaa sitä.


Facebook


Suomen Ilmailuopisto Oy
Ilmailuopistontie 221
28540 PORI

Y-tunnus 1728925-0

Puh 02 6301 700 tai 040 671 7227
info@finaa.fi