Suomen Ilmailuopisto
      in english »

Ildar Bedretdin

First Officer, Boeing 717, Blue1

Opiskelin SIO 16:lla. Jo koulun alussa luulin realististen työmahdollisuuksien olevan lähes mitättömät. Kuten elämässä muutenkin, myös koulutuksessa kannattaa antaa kaikkensa ja tehdä hommat 110 prosenttisesti - yleensä se huomataan ja sitä osataan arvostaa.

Ildar Bedretdin

Valmistuin Porista tammikuussa 2013. Tässä vaiheessa olin jo lähettänyt lähemmäs 80 työhakemusta. Aika oli henkisesti raastavaa kun tulevaisuudesta ei ollut tietoa - saisinko ikinä lentotöitä. Sain muutamia kieltäviä vastauksia ja työtarjouksen Nigeriasta. Muuten viesteihini ei edes vastattu.

Kuitenkin joitakin päiviä valmistumisen jälkeen sain kutsun Blue1:n pääkonttorille työhaastatteluun. Pääsin töihin ja Boeing 717 tyyppikurssini alkoi muutama kuukausi valmistumiseni jälkeen.

Perämies -ja tyyppikurssilla oppimista on erittäin paljon lyhyessä ajassa. Vaikka tahti oli tiheä, minun ei kertaakaan tarvinnut epäröidä saamani koulutuksen tasoa.

Suomessa työskentely talvioperoimisineen ja isolla koneella lentäminen Lontoon Heathrown ja Amsterdamin Schipolin tapaisille kentille ovat elämäni parhaimpia kokemuksia. Lentojen määrä, pituus ja kohde vaihtelee suuresti. Lennämme SAS:lle tuotantoyhtiömallilla ja parhaimmillaan päivässä saattaa olla kuusi legiä päivässä Ruotsin sisäisiä lentoja - jokainen 25 minuutin käännöillä. Vastakohdaksi voitaneen mainita Ateenaan tai Nizzaan lennettävät lennot jotka ovat luonteeltaan täysin erilaisia. Idea on silti kaikissa näissä sama. Tämä "työ" ei oikeastaan ole edes työtä. Ei kerrota pomoille, mutta välillä lentäisin ilmaiseksikin.

Lentoyhtiönä Blue1 sekä konsernina SAS tuntuvat hyviltä paikoilta työskennellä. Yksilöitä kannustetaan kehittymään ja jokaisen työpanosta arvostetaan. Kyseisessä symbioosissa on sekä pienen yhtiön edut, että suuren konsernin vahvuudet.

Vaikka jokaisessa keskustelussa ja väittelyssä tulee väistämättäkin puheenaiheeksi ilmailualan huono työllisyystilanne, sen ei kannata antaa vaikuttaa omaan motivaatioon ja haluun lentää.

 Tsemppiä hakuprosessiin, opiskeluun ja työnhakuun!


Facebook


Suomen Ilmailuopisto Oy
Ilmailuopistontie 221
28540 PORI

Y-tunnus 1728925-0

Puh 02 6301 700
Fax 02 6301 719
info@finaa.fi