Suomen Ilmailuopisto
      in english »

Tapio Siivola

First Officer, CRJ 700/900, Lufthansa Cityline

Tapio SiivolaValmistuin Suomen Ilmailuopistosta SIO7 -kurssilta elokuussa 2008. Kurssimme valmistui juuri alkaneen taloustaantuman kynnyksellä ja olimme ensimmäinen kurssi, joka joutui nousukauden hyvän rekrytointitilanteen jälkeen odottamaan hetken pidempään töihin pääsyä. Odotusaikaa kertyi itselleni kaksi ja puoli vuotta ennen kuin työtä lopulta löytyi hakuprosessin jälkeen ulkomailta, Saksasta. Odotusaikana suoritin opintojani loppuun ammattikorkeakoulussa, matkustelin ja suoritin lennonopettaja-kelpuutuksen.

Kiinnostukseni ilmailua kohtaan syntyi jo lapsena seuratessani kuinka British Airways kuljetti jouluturisteja kotimaisemiini Rovaniemelle. Yhtiö operoi lentojaan tuolloin vieläpä Concordella. Varsinainen kipinä syntyi 18-vuotiaana kun aloitin ylioppilaskirjoitusten jälkeen kesätyöt Helsinki-Vantaan lentoasemalla kuormauspalveluissa. Tuolloin lentokenttä-elämää seuratessani ajattelin, että lentäjän työ voisi olla minulle juuri se oikea työ.

Ilmailuopiston koulutus antaa mielestäni todella hyvät valmiudet siirtyä mihin tahansa lentoyhtiöön töihin. Esimerkiksi monet asiat tyyppikurssilla olivat itselleni jo koulusta tuttuja, kun taas monelle muulle tyyppikurssillamme samat asiat tulivat eteen ensimmäistä kertaa.

Itse työ lentäjänä on vastannut ennakko-odotuksiani melko osuvasti. Paljon uusia asioita on tullut eteen, osa sellaisia, joita ei kouluaikana edes osannut ajatella. Kokonaisuutena odotukseni ja toiveeni ovat kuitenkin täyttyneet ja voin rehellisesti sanoa olevani unelma-ammatissani.


Facebook


Suomen Ilmailuopisto Oy
Ilmailuopistontie 221
28540 PORI

Y-tunnus 1728925-0

Puh 02 6301 700
Fax 02 6301 719
info@finaa.fi